Stormo Nordsjö Idé & Design

Meny

Male hagemøbler

en nymalt rød benk i hagen med planter på toppen

Se hvor lett det er å male hagemøbler med godt verktøy og god maling. Utelivet kan tære hardt på utemøblene. Vi viser deg hva du trenger for å få stoler og bord i topp stand.

Uansett om din uteplass er i form av en hage, en balkong eller kanskje en brygge så er den et herlig fristed for å nyte fred og ro. Legg litt ekstra omtanke på denne plassen og la møblene i alle former og størrelser bli sommerfine ved hjelp av maling.

Nordsjö ONE Door & Window Tech er en maling spesielt tilvirket til bruksområder som møbler, vinduer og ytterdøren. Den tørker raskt hvilket gjør at du kan male ferdig alle møbler på en dag. Den kan blandes i et nesten uendelig antall farger, har god dekkevne i kriker og kroker, i tillegg til at den bevarer både farge og glans.

Vask møblene før du maler

Uansett om møblementet er malt fra før eller ikke, er forvask viktig. Rengjør og skyll grundig, og slip deretter lett vekk døde og løse trefibre.

nærbilde av en blå sittegruppe i hagen med juice på bordet
grå benk med bok og kaffekopp foran hvit vegg i hagen
Hvordan male nye møbler

Også nye hagemøbler må males og beskyttes mot sol, varme, regn og ruskevær.

  1. Sett inn hele møblementet med Tinova Wood Base Oil. Stryk ekstra fyldig på endetreet. La tørke til neste dag før du fortsetter behandlingen.
  2. Grunn så alt med Nordsjö Tinova Primer Exterior. La tørke.
  3. Mal 2 strøk med ONE Door & Window i ønsket farge. 
Hvilket verktøy bør du bruke når du skal male hagemøbler?

Bruk en interiørpensel (for høvlet treverk og slette overflater) og stryk ut malingen i samme retning som treets årer. Mal tynt i flere lag – da renner ikke malingen ned mellom spiler og bord. Jordans interiørpensel passer perfekt til både beis og maling. For å få et glatt og pent sluttresultat avslutter du med lange og lette strøk over de malte flatene. Suppler gjerne penselen med en vinklet pensel som gjør det lettere å komme til mellom spilene på møblene.

Teakmøblene

Ikke noe som står utendørs er vedlikeholdsfritt – ei heller hagemøblene av teak. Men vedlikeholder du dem feil, blir de sorte. Slik tar du best vare på teakmøblene.

Nærbilde av en stol som blir malt lilla i hagen
nyoljet benk i tre med serveringsbrett stående på puten
Slik oljer du utemøbler

De vakre hagemøbler i edeltre trenger behandling for å holde seg fin i mange år.

  1. Start med grundig rengjøring. Vask hagemøblene med Original Forvask og skyll godt med vann.
  2. Slip bort gråtre og gamle oljerester som kan bidra til at den nye oljen ikke fester seg. Børst deretter bort slipestøv og annet løst materiale. Underlaget må være rent, tørt og fettfritt før påføring av olje eller lakk.
  3. Rør grundig i Tinova Traditional Premium Wood Oil før og under bruk. Oljen påføres alle flater.
  4. Gjenta vått i vått med ca. 25 min intervall til treet er mettet med olje. Tørk bort overflødig olje etter ca. 25 min. Gjenta etter 48 timer når oljen har trengt inn. Obs! Tenk på at brukte filler kan selvantenne.
  5. La oljen tørke inn ordentlig.

Nå kan du kose deg med dine ”nye” utemøbler!

Informasjon om cookies

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre funksjonalitet og ytelse, for å vise deg relevante reklamemeldinger, og for å samle inn statistisk informasjon. Hvis du fortsetter å oppholde deg på denne nettsiden, gir du ditt samtykke til bruken av informasjonskapsler som plasseres på enheten din, og behandling av dine personopplysninger. Du får mer informasjon ved å lese retningslinjene for informasjonskapsler.


Nei, gi meg mer informasjon