Stormo Nordsjö Idé & Design

Meny

Male trapp

La trappen få oppmerksomheten den fortjener, slik at også den blir en viktig del av interiøret, og ikke bare en praktisk konstruksjon for å bevege seg mellom etasjene. Ved å gi trappen et par strøk maling, blir den god som ny og et skue for øyet. Vi har produktene du trenger for å male trapp!

Vi har produktene du trenger for å male trapp!

MALING: Vaske/pusse, så Original Heftgrunn, så toppstrøk med Perform+ Diamond Floor. 

BEIS (på ubehandlet tre): Vaske/pusse, så Original Panellakk i ønsket farge + 2 toppstrøk med Original parkettlakk (klar) som gjør overflaten mer slitesterk.

Hvordan male trapp?

Når du skal male trapp, gjelder det å tenke litt smart. For hvis du maler hele trappen på én gang, kan du støte på problemer.

Et av de veldig enkle, men veldig smarte triksene, er å male annethvert trinn. Hvorfor? Jo, fordi du da kan bruke trappa mellom malingøktene og rett etter at den er ferdigmalt.

En malt trapp kan oppleves som veldig glatt. Er du redd for å falle kan ett godt tips være å montere trappetrinnstepper. Dette beskytter også den nymalte trappen fra å få stygge hakk og riper.

Nye trinn med trappefornyer

Det er flere veier til ny trapp. Du kan velge å bytte hele trappen, men det er vesentlig enklere og rimeligere å fornye den gamle. Både maling, lakk, olje, teppe og belegg kan gi trappen nytt liv. Men du kan også montere nye trinn i massivt tre eller laminat. Og veien dit kan være kortere enn du tror. I løpet av et par kvelder kan du få en helt ny trapp i boligen din.

Ferdige trappetrinn med integrert trappenese limes direkte på de eksisterende trinnene, og du får en trapp som ser flunkende ny ut. Du kan også få opptrinn for lukkede trapper og bakkantlist for åpne trapper.

Ferdig trinn kan fås i både laminat og heltre, og med ulike overflatebehandlinger, eller ubehandlet.

– Interessen for ubehandlede trinn er særlig økende. Det gir flere valgmuligheter, ved at du kan gi treverket den behandlingen du ønsker, og for eksempel tilpasse farge og glans til gulvet, så det matcher andre overflater i huset ditt.

Ett rimeligere alternativ er å skjære til parkett, klikkvinyl og laminat selv. Arbeidet vil da selvsagt ta litt lengre tid da du må tilpasse lengde og bredde selv.

Spør oss om hvilke produkter vi anbefaler til fornyelse av din trapp!

Riktig maling på rett plass

Perform+ Diamond Floor

Best i test! Slitestyrke – Flekkmotstand – Ripemotstand Nordsjö Perform+ Diamond Floor er en vannbasert halvblank ekstra hardfør gulvmaling for maling…

Original Panellakk, matt

Matt panellakk for treverk inne. Original Panellakk matt er en lysekte panellakk for innendørs lakkering av tre, f.eks.…

Original Parkettlakk halvblank

Halvblank parkettlakk. Original Parkettlakk halvblank er en 1-komponentlakk for parkett og tregulv, som også er egnet for ubehandlet…