Stormo Nordsjö Idé & Design

Meny

Hvordan male ytterdør

Følg våre 5 enkle trinn for hvordan male ytterdør. Da sørger du for at malingen sitter og at du har ett perfekt resultat i mange år.  

Vær litt vågal når du skal velge farge til ytterdøren din slik at du får ett inngangsparti som gir uttrykk for hvem som bor i akkurat dette huset. Ytterdøren er gjestenes førsteinntrykk av hjemmet ditt. Enten du velger en fargesetting som går ton i ton med husfargen eller går for ett mer fargerikt og lekent uttrykk, kan huset ditt virkelig endre karakter og få en rask fornyelse. Skap ett inngangsparti som gjør det godt for deg og dine å komme hjem. Dessuten tar det jo knapt en time pr. strøk å gjennomføre så absolutt ett morsomt prosjekt.

5 enkle trinn for hvordan male ytterdør. 

1.Vask

Vask døren i god tid før den skal males så den er tørr. Bruk Nordsjö Forvask på døren. Skulle det være begroing (sopp/algevekst) så anbefaler vi Husvask. Følg anvisningene på flasken, og skrubb rent med en skurebørste eller svamp. Vær nøye og forsøk komme til i alle kroker og kriker på døren. Skyll så bort alle rester av rengjøringsmiddel med vann slik at malingen får et best mulig feste til underlaget.

2.Skrap og slip

For å garantere at malingen fester så bra som mulig er det viktig å pusse lett over døren med et fint slipepapir. Per anbefaler et med grovhet på maks 120. Det rubber opp underlaget litt og gir malingen perfekte forutsetninger for god vedheft. Børst slipestøvet bort med en pensel eller kost og tørk av med en tørr mikrofiberklut. Har malingen begynt å flasse må dette skrapes bort først.

3.Grunning

Deretter påføres grunning med Nordsjö Tinova Primer Exterior på impregnerte flater. Den motvirker fuktangrep og sikrer god vedheft for toppstrøkene.

4.Mal

Sørg for å ha rull og pensel innen rekkevidde, og en fuktig klut om du skulle søle. Så er det bare å røre godt om i malespannet og begynne!

Første strøket
Det lønner seg å legge en plan for i hvilken rekkefølge områdene skal males. Tenk deg at døren består av flere separate felt og begynn innerst for så å jobbe deg utover. Bruk rull overalt du kommer til, den er lettest å få malingen jevn med. Gjennom å vinkle rullen vil du merke at den kommer til overraskende bra, til og med i hjørner og kroker. Gå så over detaljene med den mindre penselen (fordriver) for å jevne ut og få en glatt flate. – Rull er best, det går fort og smidig, sier Per. Når første strøket er ferdig, så pakker du inn verktøyet i plast, om du skal bruke det snart igen, ellers vasker du det. Rull og pensel kan dyppes i maling før de pakkes inn i plast så er du sikker på at den holder seg fuktig til neste strøk.

Andre strøket
Når du er sikker på at malingen er tørr, er det tid for det andre og siste strøket. Bruker du malingen ONE Tech Door & Window tar det ca 1 time før du kan male over. Her er det viktig å være systematisk og ha oversikt over hvor du allerede har malt så du får et jevnt lag med maling over hele døren (det synes ikke like tydelig som ved første strøket, nå som døren har samme farge som du maler over). Når du er ferdig fjerner du umiddelbart maskeringsteipen – kanten blir finere og jevnere om malingen ikke rekker å tørke inn over teipen, så dra den av mens malingen fortsatt er våt! La derimot dekket du lagt ut for å beskytte gulvet ligge til malingen har tørket helt, så du ikke virrer opp støv som kan feste seg i malingen.

Vanskeligere enn dette er det faktiskt ikke å få et profesjonelt resultat! 

TIPS!

Det kan virke som en overdrivelse å teipe med maskeringsteip rundt om, man kan vel bare male forsiktig? Det er opp til deg, men vårt tips er at du faktisk kan spare tid på å gjøre jobben med teipen for å siden kunne male raskere, i stedet for langsomt og forsiktig. Det blir lettere å få et mer profesjonelt resultat – helt enkelt.

Riktig maling på rett plass

Tinova Primer Exterior

For nymaling og vedlikeholdsmaling av treverk utendørs. Tinova Primer Exterior er beregnet for nymaling og vedlikeholdsmaling av treverk utendørs.…

Tinova Traditional Premium Wood Oil

Vannavvisende olje for treverk utendørs. Tinova Traditional Premium Wood Oil er en vannavvisende olje for behandling av hagemøbler…

Handleliste

Wipes til oppussing 40 stk

Wipes med en skrubbeside og en sugeside.

Skrape universal 25 mm

Den lille universalskrapen er spesielt egnet til skraping av kanter og detaljer.

Japansparkel med grep 50 mm

Japansparkelet har et tynt fleksibelt blad som er meget velegnet sparkling av små flater og detaljer som profiler,

Klut mikrofiber grov - "Oppussingskluten"

Ideell til støvfjerning ved oppussing da den grove strukturen gjør at kluten fanger opp store og små partikler.

Arbeidskrakk 22 cm/130 kg

Sammenleggbar arbeidskrakk for enkel oppbevaring. Praktisk hjelpemiddel til oppgaver i hjemmet.

Pensel skrå Ultimate inne 50 mm presisjon

Den unike bustsammensetningen sikrer optimalt malingsopptak og gir en særdeles glatt og fin overflate.

Pensel rund Ultimate inne 30 mm

Det runde penselhodet gjør at penselen alltid har jevn kontakt med underlaget noe som sikrer bedre malingsdekke på

Vindusskrape metall

Vinduskrape i aluminium med utskiftbart skrapeblad.