Stormo Nordsjö Idé & Design

Meny

Hvordan male vinduer

Vi viser deg hvordan male vinduer utvendig, enkelt og raskt! Få jobben gjort på noen timer – og lukk vinduet uten at malingen setter seg fast.

Hvilken maling skal man bruke til vinduene?

One Supertech Door window fra Nordsjö er vår anbefaling når du skal male vinduer ute. Den dekker godt på kantene og tørker raskt slik at man kan male to strøk på en dag samt at man slipper å få «rusk» som insekter, pollen, frø, gress etc. i malingen. Tørketiden gjør også at du kan lukke vinduet om kvelden uten at det limer seg fast.

Slik går du frem:

1. Vask

Grundig rengjøring gjør at grunning og maling fester skikkelig til underlaget. Vask derfor vinduskarmer og sprosser godt med Original Husvask. Skyll med vann umiddelbart. Skrap løse malingsrester og gammelt kitt.

2. Slip

Mattslip gjenværende maling, og slip bort treverk som har blitt grått. Treoverflater og ren kittfals impregnerer du med Tinova Wood Base Oil. Hvis du skal male nye vinduer, impregnerer du hele treoverflaten. Tinova Wood Base Oil trenger godt inn i trevirket og beskytter mot fuktangrep og oppsprekking

3. Grunne

Grunn deretter med Tinova Primer Exterior på alle impregnerte overflater. Det er viktig at overflaten grunnes slik at kittet får godt feste. Påfør kitt når grunningen har tørket

4. Ferdigmal

Mal to strøk med Nordsjö One Door & Window Tech. Malingen kan blandes i de fleste farger og den tørker så hurtig (2 timer) at du fint kan lukke vinduet om kvelden.

Nå har du et perfekt sluttresultat som vil tåle vær og vind i mange år!

Hvilken farge skal jeg male vinduene?

Vinduer og dører er viktige detaljer ved fargesetting av et hus. Vakkert utformede og plasserte vinduer og dører er smykker på en fasade og kan med fordel fremheves ved hjelp av tydelige fargekontraster. Et vindu består normalt av vindusramme, som holder glasset på plass, samt en karm som sitter fast i veggen. Ofte finnes det dessuten en fals eller utforing som rammer inn vinduet og dekker overgangen mellom karm og fasade. Alle disse delene kan, om man vil, males i ulike farger. Det er også mulig å velge ulike farger på vinduenes inn- og utside. Male vinduer.

Fremheve eller nedtone

Om man maler sammen fals i samme farge som karm og vindusramme får vinduet en tydelig og ofte dominerende form. Om vinduene har en uønsket utforming eller er plassert uhensiktsmessig, kan det være lurere å heller male disse i farger som er lik fasaden. Da oppleves de som en del av helheten og gir et lettere uttrykk. På den måten kan man tone ned vinduenes betydning og heller fremheve noe annet, som f.eks. husets form. Finn inspirasjon på vakre fargesatte vinduer.

Hvor går skillet mellom ute og inne?

Det er ikke gitt at vinduer må ha samme farge ute og inne, eller at de må ha samme farge i alle rom. Det kan gi en ekstra effekt og skape en fin helhet å sette farge på vinduet. Men før du maler kan det være lurt å tenke gjennom hvor skillet mellom ute- og innefargen skal gå. Ingenting er mer ergerlig enn å stå der og ikke vite, eller gjøre feil. Det er spesielt når vinduet står åpent at feilen vil vise seg, for den delen av vinduet som vender ut skal ha samme farge som vinduene utvendig. Les mestertips om hvor skillet går.

Riktig maling på rett plass

Tinova Wood Base Oil

Flytende Treimpregneringsmiddel (PT8). Tinova Wood Base Oil er en ikke-filmdannende impregneringsolje som trenger dypt inn i treet og…

Tinova Primer Exterior

For nymaling og vedlikeholdsmaling av treverk utendørs. Tinova Primer Exterior er beregnet for nymaling og vedlikeholdsmaling av treverk utendørs.…